Miten aloittaa voimanosto? Helpoin tapa aloittaa on etsiä paikallinen voimanostoseura, jolla on aktiivista toimintaa – Suomen Voimanostoliitto ry:n sivuilta löydät sinua lähellä olevat seurat. Etsi Facebookista seuran sivut, joista näet kuvia toiminnasta ja seuran aktiivisuudesta. Paikallisen voimanostoseuran nettisivuilta löydät lisää tietoa toiminnasta, hintoja uudelle harrastukselle, salin sijainnin sekä yhteystiedot. Yhdistyksen päävalmentaja on henkilö, johon kannattaa rohkeasti olla yhteydessä, kun haluat tietää aloittelijan voimavalmennuksesta.

Jos Naantali on lähellä sinua ja haluat ammattimaista valmennusta, silloin sinun tuleva voimanostoseurasi on Naantalin Nosto ry. Seuran Facebooksivuilla ja nettisivuilla on runsaasti videoita sekä kuvia jäsenistä ja valmentajista, voimaharjoittelusta ja kilpailuista. Käy tutkimassa ja jos koet seuran toiminnan omaksesi, ota yhteyttä päävalmentajaan Kimmoon: kimmo(at)ruokatauko.fi. Hän ottaa sinuun yhteyttä kahden vuorokauden sisällä ja kutsuu sinut haastatteluun, jossa selvitetään tavoitteesi ja miten niitä kohti yhdessä päästään.

voimanosto maastaveto kisoissa Teija

Voimanosto kannattaa aloittaa perusliikkeistä. Maastaveto on koko kehon kuningasliike, joka tulisi aina olla mukana ohjelmassa. Se kuormittaa koko kehoa: pakarat ja takareidet, sekä vatsalihakset, pohkeet, käsivarren lihakset ja lantionpohjalihakset tekevät töitä suorituksen aikana. Myös sydämen ja keuhkojen kunto paranee töitä tehdessään. Maastavedon lisäksi penkkipunnerrus, takakyykky ja pystypunnerrus ovat erittäin toimivat liikkeet, jotka ovat mukana jokaisen nostajan alkutaipaleella NNry:ssä.

Miten aloittaa voimanosto Naantalissa on helppoa. Otat vain yhteyttä sähköpostilla ja tule tapaamaan Kimmoa. Samalla jos päätät lähteä Naantalin Noston voimanostovalmennukseen, saat myös Ruokatauon kattavan 12 viikkoa kestävän ravintovalmennuksen arvoltaan 350€. Voimaharjoitteluun on tärkeää yhdistää oikeanlainen syöminen, jotta kehityksesi olisi optimaalista.

Lue lisää Ruokatauon valmentajista täältä. Ruokatauon aikaisemmat voimaan liittyvät blogitekstit voit lukea tästä.